Trogstellen

Een trogstel zie je vaak gebruikt worden als een product getransporteerd moet worden waarbij het niet van de rollenbaan of band mag vallen.

Door 2 of 3 rollen in V opstelling te zetten creëren we een kom waarin het product steeds naar het midden van de installatie wil gaan.

Standaard trogstellen

2 delige of 3 delige trogstellen

2 delige of 3 delige trogstellen bestaan volgens uitgebreide tabellen met standaard maten. Voor nieuwe frames is het aan te raden met standaard trogstellen te werken. Op deze manier maak je het naar levertijd makkelijker in de toekomst.

Type 90 t.e.m. 96.

  • Snel te leveren
  • In huis productie met bijbehorende rollen.
  • Gepoedercoat / verzinkt of in roestvrij staal.

Belasting, Retourleiding en Coating Opties

De bovenste trogstellen brengen alle dynamische en statische belasting van de transportband over via het trogstel naar de structuur van de conveyor. De trogstellen worden meestal in trogvorm geconstrueerd, d.w.z. met 3 rollen en zelden met 2 of 5 rollen. De hellingshoek van de zijbeugels ligt meestal tussen 10° en 45°.

De retourleiding met trogstellen maakt het mogelijk om de transportband terug te leiden naar het voedingspunt. De gebruikelijke helling van de rollen is 0°, 5° of 15°.

De trogstellen worden met klemmen of schroeven aan de structuur van de conveyor bevestigd.

De afwerking wordt gemaakt volgens de eisen van de klant : verzinken, lakken, primer coating (ca. 40µ), poedercoating.

Op maat gemaakte trogstellen

Heel vaak zien we in bestaande installaties compleet andere trogstellen als we hierboven standaard vermelden. Daar zal steeds, ter plaatse, een heel duidelijke schets moeten gemaakt worden door een van onze medewerkers. Je wil namelijk niet dat je product vast komt te zitten, begint te stuiteren of net onbestuurbaar wordt.

Let wel op, trogstellen zijn een zeer cruciaal onderdeel van jouw transportbaan, je wil niet dat deze doorslijt en schade berokkend in je installatie. Neem op tijd contact op om hier even naar te laten kijken!

  • Ter plaatse opmeten
  • In huis productie a.d.v. bijbehorende rollen
  • Gepoedercoat / verzinkt of in roestvrij staal

We keep you rollin’

Productie in huis

Made in Wilrijk, kom gerust eens langs!

In ons netwerk

Onderdeel van de Europese marktleider in algemeen onderhoud op transportbanen.

Wij komen ter plaatse

Ons gehele gamma, bij ons gemaakt bij jullie geïnstalleerd.

24/24h Bereikbaar

Uiteraard staan we altijd klaar voor jullie!

Heb je een vraag? Heb je informatie nodig?

Contacteer ons!