Motorisering

Trommelmotoren

LAT-Trommelmotoren worden al tientallen jaren met groot succes gebruikt en ingezet in de interne transport- en logistieke industrie. Zij worden gebruikt voor de aandrijving van stationaire of mobiele transportbanden. Beschikt uw onderneming over bandenloze aandrijvingen, dan is hier geen probleem, vermits deze trommelmotoren hiervoor kunnen toegepast worden.

Door de aanpasbare grootte van de LAT-Trommelmotoren zijn ze ook toepasbaar in kleinere ruimtes of waar ruimtebesparende maatregelen nodig zijn. De LAT-trommelmotoren zijn beschikbaar in verschillende diameters, van Ø60 tot Ø800mm en vermogens van 0,03 tot 132 KW.

In het verleden hebben wij ervaren dat niet enkel de transportband van degelijke kwaliteit moet zijn, de aandrijving van de transportband moet eveneens van hoge kwaliteit zijn. De trommelmotoren zijn ook een stuk veiliger geworden, door het gebruik van beter materiaal en verbeterde productietechnieken. Bovendien kunnen deze eenvoudig ge(de)monteerd worden. Vermits wij kwaliteit hoog in het vaandel dragen, hebben wij gekozen voor LAT, waar kwaliteit ook onontbeerlijk is. Hierdoor kunnen wij rollen en aandrijvingen aanbieden met gegarandeerde kwaliteit en de gekende goede ALSO GROUP-service.

lat-trommelmotoren
lat-trommelmotoren2
elektrischmotoren

Elektrische motoren

Een elektrische motor zet elektrische energie om in mechanische energie. Je kan deze categorie makkelijk opdelen in gelijkstroom- en wisselstroommotoren.

Motorreductoren

Het combineren van een tandwielkast en geïntegreerde elektromotor noemen we een motorreductor. Je kan deze combinatie vinden in een varieteit aan uitvoeringen. Van rechte, vlakke-, kegelwiel-, wormwiel-, planetaire- tot spiroplan motorreductoren. Elke motor specifiek heeft daarbij ook specifieke opties zoals een voetuitvoering, flensuitvoering, volle uitgaande as, holle uitgaande as, remmotor of een speciale coating.

Also group maakt deel uit van de NETCO Group en samen zijn we exclusief verdeler van de motorreductoren van “INNOMOTICS A Siemens Business”. Met ons Simogear gamma kunnen wij snel en in huis meteen schakelen om de klant meteen te voorzien van de juiste motorreductor. Verder verdelen wij vanuit onze stock het Motox motorreductor-gamma. En staan ook FLENDER, GSM en SALA reductiekasten bij ons op stock. Vraag ons gerust naar jullie wisselstukken of complete installaties. 

motorreductoren
remmotoren

Remmotoren

  • Elektromagnetische “veiligheids”-remmen met stroomuitval
  • AC- of DC-voeding
  • Talrijke opties op aanvraag
  • Ook verkrijgbaar in 2-speed versie, DC retarder remmen, IP68 roestvrij staal, met geïntegreerde omvormer
  • Vele versies op aanvraag

Alle ELMOR® -motoren, driefasig en eenfasig, zijn verkrijgbaar met remmen. Deze motoren zijn uitgerust met een negatief werkende elektromagnetische veerrem aan de niet-aandrijfzijde. Bij afwezigheid van stroom stopt de rem de motor onmiddellijk.

De rem is aan de motor bevestigd met een gietijzeren achterdeksel.

Gelijkstroomremmen worden gevoed door een snelle gelijkrichter, meestal aangesloten op het aansluitblok van de motor.Wisselstroomremmen worden meestal gevoed via het motorklemmenblok. Op verzoek kunnen we een extra klemmenblok leveren.

De remmen van de S serie hebben een lager remkoppel en worden vooral gebruikt in toepassingen waarbij niet snel geremd hoeft te worden, zoals houtbewerkingsmachines.
Ze hebben een gietijzeren ventilator (gebalanceerd) die als rem fungeert: de ventilator fungeert ook als vliegwiel. Deze gelijkstroomremmen kunnen rechtstreeks door de motor worden gevoed via de gelijkrichter. Deze motoren zijn kleiner en goedkoper dan traditionele remmotoren.


We keep you rollin’

Productie in huis

Made in Wilrijk, kom gerust eens langs!

In ons netwerk

Onderdeel van de Europese marktleider in algemeen onderhoud op transportbanen.

Wij komen ter plaatse

Ons gehele gamma, bij ons gemaakt bij jullie geïnstalleerd.

24/24h Bereikbaar

Uiteraard staan we altijd klaar voor jullie!

Heb je een vraag? Heb je informatie nodig?

Contacteer ons!